Wat kost dat?

Wat kost dat?

Jammer genoeg is Chiro niet gratis. De uitgaven om deel te kunnen nemen aan onze werking bestaan uit het lidgeld, het aankopen van een uniform en het inschrijvingsgeld voor weekends en ons bivak want deze zitten niet inbegrepen in het lidgeld.

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt €30 per werkjaar inclusief gratis T-shirt voor nieuwe leden. Na betaling van het lidgeld kan je dochter aan alle chirozondagen deelnemen. Je kind zal na betaling ook verzekerd zijn voor eventuele lichamelijke ongevallen tijdens de activiteiten.

Uniform

In het Chiro uniform zijn verschillende varianten. Niet alle onderdelen zijn verplicht en verplichte onderdelen dienen ook niet onmiddellijk te worden aangekocht. Nieuwe leden raden we aan om speelkleren aan te doen die vuil mogen worden.

  • t-shirt van onze Chiro:  €7
  • rok, short, trui, hemd… te vinden in de Banier (voor de Kwiks, Tippers, Tiptiens en Aspi’s is een short/rok verplicht)
  • tweede hands chiro-kleren: KiewiKazie, voor verdere uitleg kan je terecht bij VB Inge Vaneygen via inge@chiromeisjeskiewit.be of op de Facebookpagina “KiewiKazie”

Weekends en bivak

De kostprijs van weekends zijn variabel afhankelijk van wat het weekend inhoudt. Gemiddeld ligt de prijs voor een weekend rond de 15 euro. Voor ons bivak betalen de oudste leden die 10 dagen meegaan (Kwiks, Tippers, Tiptiens, Aspi’s) 130 euro en de jongste leden die 5 dagen meegaan (Sloebers en Speelclubs) 90 euro. Het inschrijvingsgeld van weekendjes en het bivak moeten enkel betaald worden indien je kind meegaat.

Acties voor terugbetaling lidgeld/bivak

Verschillende mutualiteiten komen tussen in de terugbetaling van lidgeld of het inschrijvingsgeld voor ons bivak. De tussenkomst is afhankelijk van de mutualiteit waarbij je dochter is aangesloten. Hier vind je alvast de link naar de website van de bekendste ziekenfondsen.